--------------------------------------------------------------------------------
KAYTAZ BÖREGi
1 kg un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı sıvı yağ İçi: 350 gr yağsız kıyma-2 soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz (arzu edilirse)- Tuz-Karabiber
yapılışı
Un, 1 çay bardağı sıvı yağ,yoğurt tuz ,karbonatla yoğurularak elde edilen hamur yarım saat dinlendirilir Diğer tarafta kıyma, ince doğranmış soğan,nar ekşisi, salça, tuz, karabiber, arzu edilirse ince kıyılmış maydanoz ve süneber (çam fıstığı) karıştırılır Dinlenerek mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yağlanmış hamur tahtasının üstüne konur Yumağın üstü sigara inceliğinde açılır Uçlarından biri üstüne katlanarak tekrar yağlanıp açılır ve tekrar katlanır Yağlanmış tepsiye dizilerek yüzlerine kıymalı harç konur Üstüne yağ sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir Not: Hamur yerine baklavalık yufka ile de kaytaz böreği yapılır