PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa

cadirkaya formuna hosgeldiniz
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Kaytaz böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yuzbasi55
SüperModeratör
SüperModeratör
yuzbasi55


Mesaj Sayısı : 260
Kayıt tarihi : 22/04/08

Kaytaz böreği Empty
MesajKonu: Kaytaz böreği   Kaytaz böreği Icon_minitimePerş. Eyl. 11, 2008 3:41 am

--------------------------------------------------------------------------------



KAYTAZ BÖREGi
1 kg un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 su bardağı sıvı yağ İçi: 350 gr yağsız kıyma-2 soğan, 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım demet maydanoz (arzu edilirse)- Tuz-Karabiber

yapılışı
Un, 1 çay bardağı sıvı yağ,yoğurt tuz ,karbonatla yoğurularak elde edilen hamur yarım saat dinlendirilir Diğer tarafta kıyma, ince doğranmış soğan,nar ekşisi, salça, tuz, karabiber, arzu edilirse ince kıyılmış maydanoz ve süneber (çam fıstığı) karıştırılır Dinlenerek mayalanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve yağlanmış hamur tahtasının üstüne konur Yumağın üstü sigara inceliğinde açılır Uçlarından biri üstüne katlanarak tekrar yağlanıp açılır ve tekrar katlanır Yağlanmış tepsiye dizilerek yüzlerine kıymalı harç konur Üstüne yağ sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir Not: Hamur yerine baklavalık yufka ile de kaytaz böreği yapılır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://cadirkaya.yetkin-forum.com
 
Kaytaz böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: