--------------------------------------------------------------------------------
Malzemeler:
1 su bardağı süt
1/3 su bardağı haşhas
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 bucuk su bardağı seker
2 yumurta
3/4 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
2 bucuk cay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Süt, haşhaş ve limon kabuğu rendesini karıştırıp buzdolabında en az bir saat yada ertesi güne kadar bekletin
Yumurta ile sekeri iyice kabarana kadar çırpın
Sıvıyağı ince akıtarak çırpmaya devam edin
Un, kabartma tozunu eleyin
Biraz un, biraz sütlü karışımdan ekleyerek bütün malzemeyi hamura yedirin Cıvık bir hamur olacaktır
Yağlanmış, unlanmış kek kalıbınıza hamuru dokun Önceden ısıtılmış 350F (175C) derece fırında yaklaşık 60-70 dakika kadar pişirin Pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin,sönebilir(kurdan batırınca temiz çıkarsa pişmiştir)