PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa

cadirkaya formuna hosgeldiniz
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Tavuk yemekleri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yuzbasi55
SüperModeratör
SüperModeratör
yuzbasi55


Mesaj Sayısı : 260
Kayıt tarihi : 22/04/08

Tavuk yemekleri Empty
MesajKonu: Tavuk yemekleri   Tavuk yemekleri Icon_minitimeSalı Eyl. 09, 2008 9:49 am

Tavuklu papaz yahnisi
Malzemeler:
1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
4 adet küçük soğan
7 diş sarımsak
2 çorba kasığı salça
Yarım cay kasığı köri
1 çay kasığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 çorba kasığı üzüm sirkesi
2 adet küçük boy patates
Yeteri kadar su ve tuz
HAZIRLANIŞI :
Tencereye tavuk etlerini alın. Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun. 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun. Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın. İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın. Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin. Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın.


Tavuklu mus
Malzemeler:
350 gr Tavuk Göğsü
1/2 Çorba Kaşığı Sade Jöle
1 Kepçe Et Suyu
1.5 Su Bardağı Ufalanmış Lor Peyniri
1 Çorba Kaşığı Hardal
Birkaç Dal Taze Soğan
4-5 Dal Maydanoz
5 Su Bardağı Krema
Tuz
HAZIRLANIŞI :
1) Tavugu tuzlu suda haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini ayırın. Soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın. Soganların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.
2) Haşladığınız tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kıyın. Tavuğu haşladığınız sudan bir kepçe kadarını küçük bir kaseye alın. Jöleyi ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.
3) Tavuk eti, ufalanmış lor peyniri, hardal ve jöleli tavuk suyunu robotta çekin. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Azar azar tavuklu karışıma ilave ederek karıştırmayı sürdürün. Tuz serpin.
4) Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe ıslatın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Donunca musu kalıptan çıkarıp dilimleyin. Servis tabağına alıp dilimlenmiş domates, maydanoz yaprakları ve kızarmış tost ekmeği dilimleri eşliğinde servis yapın.

Tavuk etli güvecte türlü
Malzemeler:
400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
HAZIRLANIŞI :
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüin. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkarın. Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimieyin. 3 domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğrayın.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavurun.
Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklayın ve ince ince kesin. Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesin. Domatesin bir tanesinin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölün. Bamyaların baş kısmını alın, sirkeye batırıp oyun.
Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çevirin. Kabakları ekleyip fasulyeyle beraber pişirin. Domatesleri de ilave edip pişirin. Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekleyin. Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişirin.
Tavuk etlerini ızgarada pişirin. Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alın.
Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştirin. Uzerine pişirdiğiniz sebzeleri kaynar suyu ile beraber dökün. Kızarmış patlıcanları, ayırdığınız bamya ve biberi ilave edin. domatesi dilimleyip üzerine dizin. Onceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin.

Sote tavuk
Malzemeler:
275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüş
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı su
1/4 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı mısır unu.
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 taze soğan, doğranmış
1 küçük yeşil biber, küp halinde kesilmiş
100 gr mantar, doğranmış 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
4 yemek kaşığı su veya tavuk suyu, kaynar halde
2 domates, dilimlenmiş
HAZIRLANIŞI :
Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın. Tavuk parçalarını içine batırıp bu sosla iyice kaplanmalarını sağlayın.
Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın. Tavukları kızgın yağda sık sık karıştırarak bir dakika sote edin. Bir tabağa aktarıp fırında sıcak tutun.
Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın. Taze soğanı, yeşil biberi mantarları ve karnabaharı ekleyip l dakika, yine sık sık karıştırarak sote edin. Suyu veya tavuk suyunu sıcak olarak ekleyip 2-3 dak. pişirin.
Tavukları tekrar tavaya koyun. Tuz katıp, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateşte ısıtıp servis yapın.


Pilavli tavuk yahni
Malzemeler:
3 Tavuk Göğsü
100 gr Mantar
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Kahve Fincanı Margarın
3 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1 Çay Bardağı Krema
3-4 Dal Maydanoz
Bir Tutam Kekik
Tuz, Karabiber
PİLAV İÇİN:
1 Su Bardağı Pirinç
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
HAZIRLANIŞI :
Tavuk göğüs etini 1 santimlik şeritler halinde doğrayın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
Tavuk etlerini una bulayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Mantarları ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tavuk etini ekleyip rengi kızarıncaya kadar kavurmayı sürdürün. Kekik, tuz ve karabiber serpin.
Tavuk suyunu ayrı bir kaba alıp orta ateşte 10 dakika kaynatın. Kremayı ilave edip karıştırın ve kaynamaya başlayınca ateşten alın. Hazırladığınız sosu tavuklu karışımın üzerine dökün.
Pilavı bildiğiniz klasik yöntemle pişirin. Pilavı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanozu serpin. Ortasına tavuk yahniyi yerleştirip sıcak servis yapın.

Patlicanli tavuk
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı rendelenmiş soğan
4 adet tavuk fileto
Yarım limonun suyu
1 adet küp doğranmış patlıcan
4 adet küp doğranmış domates
2 su bardağı kırmızı şarap
1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI :
Tavaya 1 tatlı kaşığı zeytinyağını alın. 2 su bardağı rendelenmiş soğanı ekleyin. Soğanın rengi değiştiğinde küp kesilmiş patlıcan ve domatesleri ekleyin. Bir dakika çevirdikten sonra 2 su bardağı kırmızı şarabı ilave edin. Yüksek ateşte şarap azalana dek pişirin.
Başka bir tavada limon suyuyla birlikte tavuk etini çevirin. Servis tabaklarının ortasına tavukları, kenarlarına ise patlıcanlı harçtan koyun. İnce kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.

Patatesli hindi sis
Malzemeler:
10 -12 adet küçük boy patates
2 adet hindi göğsü
1 adet kuru soğan
Kızartmak için: Sıvı yağ
Sosu için:
200 gr yoğurt (1 su bardağından biraz fazla)
2 çorba kaşığı krem peynir
2 tatlı kaşığı köri
1 kutu şeftali kompostosu
1 demet taze soğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI :
Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor. Buna göre, 1 adet soğanı dörde bölüp katlarından ayırın. Hindi göğsünü de şişe geçirilecek büyüklükte kesin. Patates, soğan ve hindiyi sırasıyla şişlere aldığı kadar dizin. Hazırladığınız şişleri fritözde kızartın.
Sosu için: 2 tatlı kaşığı köriyi, 1 su bardağından biraz fazla yoğurdu ve 2 çorba kaşığı krem peyniri ateşte karıştırın. Şeftali kompostosunun içindeki 1 şeftalinin yarısını püre haline getirin, diğer yarısını da küp şeklinde kesin, 1 demet taze soğanı da doğrayıp koyun. Tuz, karabiber ve kırmızıbiberi ekleyin. Bunlar ateşte bir taşım pissin. Sonra sosu servis tabağına alın.
Sosun üstüne şişleri koyup, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://cadirkaya.yetkin-forum.com
 
Tavuk yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Maydanoz Soslu Tavuk Sarma

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
PaylaSiMin DoGru ADreSi Yasama dair ne varsa :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: